Oletko törmännyt vaateostoksilla ja erityisesti verkko-ostoksilla hankalaan tilanteeseen, kun valitset vaatteesta oman kokosi esimerkiksi M-koon, mutta sovittaessasi vaatetta se ei mahdukaan päällesi tai on aivan liian iso?

Monet tuskailevat tämän asian kanssa, sillä eri vaatetuottajilla on erilaiset mitat joiden pohjalta vaatteen kokomerkintä laitetaan. Ongelmaan on pyritty keksimään ratkaisu kännykkä sovelluksella, sovellus 3D-skanner mittaisi käyttäjän ilman mittanauhaa ja näin ollen vaatekoon valinta helpottuisi.

3D-skanneri

3D teknologiaa on käytetty jo pidemmän aikaa joten on jo aikakin, että teknologia tulee käyttöön myös verkko-ostoksiin. 3D-skannerijärjestelmää on suunniteltu noin kolme vuotta Nomo Technologie -yrityksen toimesta. Tarkoituksena on että 3D -sovellus skannaa käyttäjänsä vartalon ja lähettää tiedot asioimaasi verkkokauppaan, jolloin verkkokauppa valikoi valikoimastaan juuri asiakkaan vartalon kokoiset vaatteet näytille.

Hyödyt

Sovelluksesta ei hyödy pelkästään kuluttaja vaan myös verkokaupat. Väärä vaatekoko on suurin syy, miksi tilatut tuotteet palautetaan. Palautuksista aiheutuu valtavat kustannukset ja kuluttajan pettymys väärän kokoiseen vaatteeseen on valtava, puhumattakaan ympäristöhaitoista joita palautusprosessi aiheuttaa.

Muuttuneet koko merkinnät

Vaatteiden valmistamisen siirtyminen halpamaihin muutti vaatteiden kokoa merkittävästi. Aikaisemmin vaatteiden koon mittana oli pohjoismaalaiset ihmiset, mutta nyt mittana käytetään esimerkiksi kiinalaisia, jotka ovat huomattavasti sirompia kuin pohjoismaalaiset ja näin vääristymä vaatekoissa tulee esiin, eli enään ei voi pelkästään luottaa vaatteessa lukevaan kokoon S, M, L ja XL vaan omat ja vaatteet cm-mitat tulee olla tiedossa jotta löydät oman kokoisen vaatteen.

3D-skanneri vs verkkokaupan rajaus

Joillakin verkkokaupoilla on mahdollisuus syöttää omia tietoja sivulle, esimerkiksi paino, pituuden, rintojen koon ja lantiotyypin, jonka perusteella sivusto antaa ehdotuksia sopivista vaatteista ja vaatteista joita samat koot omaavat henkilöt ovat tilanneet, lisäksi jotkin kaupat ilmoittavat myös palautusprosentin ostetuille vaatteille.

Mutta 3D-skanneri sovellus skannaa käyttäjästään tarkat mitat ja näin vaatetarjonta on kohdennetumpi ja varmemmin sopiva kuluttajalle. Tiedot tallentuvat pilvipalveluun ja ovat salattuja joten muut eivät saa tietoja käsiinsä. Tallennettuna mittoja ei tarvitse aina skannata uudelleen joka helpottaa seuraavaa ostoskertaa.

3D-sovelluksen avulla ei enää tarvitse arvailla vaatekokoaan ja näin välttyy turhilta pettymyksiltä.