Vaatteet ovat suuressa osassa siinä miltä näytämme, niillä pystyy korostamaan parhaita puolia, sekä vähemmän imartelevia puolia. Alla 12 kohdan lista pukeutumisvirheistä, jotka tuovat huonot piirteet esiin.

1. Tiukat vaatteet

Saat ahdettua itsesi S-kokoiseen mekkoon, mutta se ei tarkoita, että se on sinulle sopiva. Tiukalta tuntuva vaate usein myös näyttää siltä ja saa vartalosi näyttämään suuremmalta kuin se on.

2.Vääränkokoiset rintaliivit

Liivien tarkoitus on tukea rintoja, liian pienistä liiveistä tursuavat rinnat eivät ole tuetut ja saavat näyttämään kokonaisuuden tursuavalta.

3. Isot vaatteet

Niin liian pienet kuin myös liian isot vaatteet saavat näyttämään isommalta kuin on, vaatteen tulee istua hartioista ja vyötäröltä.

4. Lyhyet hihat

Jos käsivarret ovat paksut on syytä välttää lyhythihaisia paitoja. Silloin tulee suosia esimerkiksi 3/4-mittaisia hihoja.

5. Väljät vaatteet

Väljä mekko voi ajatuksena tuntua hyvältä keinolta piilottaa kilot, mutta todellisuus näyttää toisin. Paras vaihtoehto on istuva A-linjainen mekko.

6. Kerrospukeutuminen

Mitä useampi vaatekerros sitä paksumpi lopputulos, jos palelet helposti, panosta ennemmin kunnon aluskerastoon kuin liialliseen kerrospukeutumiseen.

7. Vekkihame

Hoikalla vekkihame on kaunis ilmestys, mutta vähänkään leveälanteisemmalle vekit tuovat lantioon lisää leveyttä.

8. Raidat ja kuviot

Monet tietää, että vaakaraita leventää ja pystyraita hoikentaa, mutta useinkaan ei huomioida, että värikkäät ja isokuvioiset vaatteet saavat vartalon näyttämään runsaammalta.

9. Jakku

Erityisesti kaksirivinen jakku saa yläosan näyttämään runsaammalta, eli ennemmin tulee valita yksirivinen tai sitten vyöllinen jakku.

10. Ihanat röyhelöt

Jos tarkoituksesi ei ole saada näyttämään itseäsi valtavalta kermakakulta kannattaa röyhelöt jättää kotiin tai jopa jo kauppaan.

11. Pullomaiset hartiat

Huonosti istuvat vaatteet saavat usein näyttämään ryhdittömältä ja löysältä. 1990-luku ehkä pelotteena saa usein välttelemään olkatoppauksia, mutta kohtuullisessa määrin ne saavat näyttämään ryhdikkäämmältä ja ryhdikäs ihminen näyttää samalla hoikemmalta.

12. Kaula-aukko

Toisinaan poolokaulus voi olla paras vaihtoehto, mutta hoikentavan vaikutelman saa aikaiseksi V-aukkoisella paidalla. V-kaulus automaattisesti vie katseet vyötäröä kohti, joka usein on henkilön hoikin kohta.

Lisäksi kauniin kaulan tulisi aina olla näkyvillä.