Yksi hyvä muistisääntö pätee alle 160cm pituisille naisille, eli parhaimmalta heidän päällään näyttää lyhyet mitat. Ehdottoman tärkeä asia lyhyelle naiselle on hameen helman pituus. Ehdoton suositus lyhyelle naiselle hameen helman pituudeksi on hieman polven yläpuolelle jäävä mitta, joka paljastaa polven.

Pitkät suorat linjat ovat myös käytännöllisiä ja saavat aikaan illuusion pidemmästä vartalosta. Ehdoton ei on linjan katkaisevat vaatteet kuten caprihousut, ehdoton ei on myös liian muhkea ja pitkä hameen helma.

Korot ovat ystävät

Ihonväriset kengät, saman väriset housut, sukat ja kengät luovat illuusion ja saavat jalat näyttämään monta senttiä pidemmiltä. Lyhyen naiset tulisi aina käyttää edes pienen koron omaavia kenkiä täysin korottomien sijaan.

Oli sitten pitkä tai lyhyt, korot saavat näyttämään upealta. Korkokenkä antaa naisellista ryhtiä ja saa pohkeet näyttämään upeilta. Ryhti tuo itsevarmuutta ja itsevarmuus on kaunista ja varmasti jokainen nainen haluaa olla kaunis. Jos ei ole tottunut korkokengillä kävelyyn, niin harjoitus tekee mestarin, ole rohkea!

Kuosien ja asusteiden valinta

Kannattaa rohkeasti kokeilla erilaisia kuoseja ja vaikka muistetaan, että poikkilinjat lyhentävät joskus rajojen rikkominen voi yllättää. Muista kuitenkin nyrkki sääntö, että pienelle ihmiselle sopii paremmin pienikuvioiset kuosit. Laukkua ja koruja valittaessa kannattaa ne kaupan suurimmat laukut ja korut jättää kauppaan, sillä suuret asusteet korostavat pienuutta. Muista siis, että pieni on kaunista.

Ole rohkea ja kokeile haalareita, niillä saa helposti luotua näyttävän yhtenäisen pitkän linjan, muista kuitenkin varmistaa, että vyötärönmalli on sopiva. Esimerkiksi lyhyet jakut saavat jalat näyttämään todellisuutta pidemmiltä.

Itsevarmuus on kaunista

Täkein asia kaikista on se, että olet ylpeä omasta pituudestasi. Kanna siis jokaista senttiäsi ylpeydellä selkä suorassa, sillä ryhdikäs ihminen on itsevarma, mutta ryhti saa myös näyttämään pidemmältä. Jokainen on oikean mittainen sen pituisena kuin on ja onneksi tämä on ymmärretty myös vaatemaailmassa. On olemassa lyhyille naisille suunniteltuja vaatemallistoja, joita ei ole vain lyhennetty vaan ne on kokonaan mitoitettu lyhyemmälle vartalolle. Jos haluat näyttää pidemmältä ota vinkit talteen, mutta ole ylpeä siitä mitä olet!