Istuvien shortsien löytäminen on osalle taitolaji. Lehdet ovat pullollaan vinkkejä pukeutumiseen ja miten valita vaatteet oman ruumiinrakenteen mukaan. Osalle meistä nämä vinkit kuulostavat ydinfysiikalta – missä vaiheessa pukeutumisesta on tullut niin monimutkaista, että jokaiselle vaatteelle tarvitsee omat pukeutumisvinkit?

Tottahan se on, että jokainen malli ei pue meitä jokaista. Voimme ruokavaliolla ja liikunnalla muokata ruumiinrakennetta jonkun verran, mutta on fiksua myöntää, että jokaisella on oma biologinen rakenne, jota ei noin vain muuteta. Siksi apuna ovat sekä muotigurujen, etta tavallisten tallaajien vinkit miten omaa vartaloa voi korostaa tietyillä pukeutumistyyleillä. Tässä muutama vinkki siihen, miten valita oikeanmittaiset shortsit.

1. Olet varmaan kuullut saman vinkin, joka pätee farkkuihin – osta aina kokoa liian pienet. Varsinkin housuissa kuten shortseissa, on erityisen tärkeää istuvuus. Shortsit ottavat enemmän liikettä vastaan, kuin esimerkiksi paidat ja takit, siksipä ne muokkautuvat nopeasti kantajansa tyyliin. Liian isot shortsit venyvät, sekä lopahtavat takapuolen kohdalta, tämä ei varsinaisesti edes hyväpeppuista ihmistä imartele.

2. Kyykkää, istu, liiku – itse teen tätä aina shortseja sovittaessani jo sovituskopissa. Monet shortsit lähtevät pakoilemaan reisi- tai takapuolivakoon ja paljastavat vähän liikaa. Kannattaa myös kyykistyä ja kokeilla istua hetki shortseilla nähdäksesi, miltä ne tuntuvat ja kuinka hyvin ne istuvat jalassa istumisen jälkeen.

3. Valitse shortsit ruumiinrakenteesi mukaan. Todella hoikat näyttävät hyvälle boyfriend-tyylisissä shortseissa. Varmista kuitenkin, että vyötärö istuu hyvin! Tummat värit taas kaventavat muodokkaampaa kantajaa, kun taas vaaleat värit ja korkeat vyötäröt huijaavat isomman pepun. Lyhyen taas kannattaa valita joko lyhyet tai vähintään polven yläpuolelle yltävät shortsit.

4. Kuuntele pientä ääntä pääsi sisällä sillä joskus se on oikeassa. Jos shortsit eivät istu sovituskopissa, harvoin ne istuvat ostonkaan jälkeen. Jos shortsit tuntuvat todella ahdistavilta, ei sääntöä “osta kokoa liian pienemmät” kannata kuunnella. Liian pienet ja liian suuret shortsit eivät istu kenellekään, koskaan. Kokolappua ei kannata noudattaa sokeasti, koot vaihtelevat hurjasti merkistä riippuen, sovittaminen ennen ostopäätöstä on aina järkevää!

Oikean shortsikoon valitseminen on tosiaan taitolaji! Tärkeää on lähteä hyvillä mielin sovittamaan ilman kiirettä, sekä avoimin mielin, yhdet hyvin istuvat shortsit päihittävät kymmenet huonot!