Shortseja löytyy valtava määrä kokoja, värejä ja malleja kaiken ikäisille ja kokoisille, miehille ja naisille. Ajattelemme usein shortseja kesän vapaa-ajan vaatteina, mutta niistä voi hyvin tulla osa arkityyliä, juhlapukeutumista, urheilua tai matkustamista. Kokeile rohkeasti eri malleja ja värejä löytääksesi oman tyylisi.

Naisten shortsien mahdollisuudet

Shortseista löytyy leveää lahjetta ja kevyitä kankaita rantalomalle tai rentoon ajanviettoon. Urheilukin onnistuu hyvin oikeissa shortseissa lenkkeilystä vaativaankin treeniin. Hyvin istuvat shortsit sopivat oikeastaan minne vaan, vähän niin kuin farkutkin. Työpukeutumisessa kannattaa suosia pidempiä siistejä suoria shortseja tai ehjiä farkkushortseja sekä siistiä paitaa. Kirkkailla väreillä tuot helposti piristystä ja huomiota päivään. Paljettishortsit tai shortsipuvut sopivat hyvin kesän juhliin näyttävien kenkien kanssa. Älä keskity vain shortseihin, vaan luo näyttävyyttä ja tyyliä koko pukeutumisella. Muutamat perusshortsit kaapissa eri pituisilla lahkeilla riittää, mikäli käytät vöitä, huiveja tai koruja tuomaan tarvittaessa särmää, näyttävyyttä ja juhlaa housuihisi. Voit muokata ulkoasua laittamalla shortsien alle sukkahousut. Kokeile rohkeasti kuviollisia tai värikkäitä sukkahousuja. Voit löytää mielenkiintoisia, näyttäviä ja juhlaviakin yhdistelmiä.

Miesten shortsit

Älä ajattele miesten shortseja tyylimokana, jota ei parane kaupungille laittaa. Miesten shortseista löytyy ihan yhtä hyviä mahdollisuuksia kuin naisiltakin. Naisia enemmän painotusta löytyy kyllä uima-, ranta- ja urheilushortseista, mutta rentoutta ja tyyliä saa myös arkeen. Miesten shortseille tyypillistä ovat isot leveät puntit ja tummat värit. Kokeile niiden erilaisia kuoseja. Vaikka käyttäisit aina mustaa, voivat leveä tummanvihreä kuvio, ruskeat tai harmaat shortsit silti sopia sinulle. Monissa miesten farkuissa on leveät reisitaskut. Älä silti täytä niitä tavaroilla, etteivät housut roiku niiden painosta ylläsi. Shortsien malli on miehillä usein leveä, joten kokeile suosiolla vyötä tuodaksesi vyötärölinjaa esiin. Miehillekin löytyy istuvampaa mallia sekä revittyjä farkkuja. Muista kuitenkin jättää ne paljon parjatut pitkät sukanvarret pois ja yhdistää shortseihin sopivat kengät. Rannalle voit hyvin laittaa kirkkaitakin värejä. Mikäli käytät housuja liikunnassa, huomioi vyötärönauhan ja punttien leveys. Puntit eivät saa olla niin leveät, että juostessa tulevat jalkojen eteen ja vyötärö täytyy saada sellaiseksi, etteivät housut hyppiessäkään tipu. Älä siis katso vain kokolappua ja nappaa housuja mukaan.