Kaikkia vaatteita ei tulisi ostaa samankokoisina, vaan toiset vaatteet kannattaa ostaa tiukkoina ja toiset hieman isoina. Toisinaan tuntuu, että vaatteiden ostaminen on tuskaista kuin heprean opiskelu, mutta onneksi on tarjolla apua. Joskus olet varmasti törmännyt tilanteeseen, kun et ole ollut vama mikä koko olisi hyvä ostaa, silloin kannatta lukea tämä.

Alla listattuna muutamat perusvaatteet, jotka on syytä ostaa isoina ja vaatteita, jotka on syytä ostaa tiukkoina.

Vaatteet jotka on syytä ostaa hieman isoina

1. T-paidat

Panosta laatuun, laadukkaat T-paidat tehdään puuvillasta. Puuvilla kutistuu pesuissa noin 20 Prosenttia, joten T-paita kannattaa ostaa yhden koon suurempana, jotta ei tule ikävää yllätystä pesun jälkeen.

2. Kauluspaita

Pesulla on tapana kutistaa kauluspaitaa noin 3 prosenttia, tämän vuoksi on hyvä valita hieman isompi koko, ettei hihat ole lyhyet heti ensimmäisen pesun jälkeen.

3. Villapaita

Onko ihanampaa kuin kietoutua suureen ja lämpimään villapaitaan? Villapaita kannattaa ostaa liian suurena, jolloin jää varaa myös pesun aiheuttamaan kutistumiseen.

4. Sukat

Sukkien materiaali on myös usein puuvillaa ja kuten edellä mainittiin puuvilla kutistuu pesuissa.

5. Kesämekko

Kuuma kesä ja pieni tuulenvire tuntuu paljon mukavammalta hieman väljässä kuin liian pienessä kesämekossa.

Tiukkoina osteetavat vaatteet

1.Farkut

Kun sovituskopissa sovitat farkkuja niin se koko joka nipin napin meni päällesi on oikea koko, sillä farkuilla on tapana käytössä venyä, joten jos ostetut farkut ovat ostettaessa juuri sopivat niin muutaman käyttökerran jälkeen ne ovat väljät.

2. Treenihousut

Treenihousut sisältävät usein elastaania, joka tarkoittaa että ne venyvät. Käytössä elastaani “väsyy”, joten mitä enemmän treenihousuja käyttää, sitä enemmän ne venyvät. Joten osta alkuun liiankin tiukoilta tuntuvat treenihousut niin ne kestävät pidempään.

3.Polyesteripaidat

Toisin kuin puuvilla, polyesteri alkaa ajan myötä antamaan periksi, joten jotta paita pysyy mahdollisimman pitkään muodossaan ja mallissaan kannattaa se ostaa mahdollsimman tiukkana ja tyköistuvana.

4. Sukkahousut

Sukkahousut sisältävät nylonia ja pesujen myötä menettää elastisuuttaan. Tästä johtuen jalkaterien ja polvien kohdat sukkahousuissa alkavat näyttämään epämuodostuneelta ja sukkahousut näyttävät päällä isoilta. Osta siis hieman liian tiukkoina.