Kerran (ainakin) elämässä tulee hetki kun tuskailee t-paitaostoksilla löytämättä itselleen sopivaa kokoa ja mallia. T-paidassa tärkeää on istuvuus ja tietenkin se, että se näyttää hyvältä päällä. Kuinka oikean kokoisen T-paidan sitten onnistuu ostamaan? Siihen on hyviä vinkkejä ja käytännön ohjeita.

Naiset

Naisilla tärkein mitta, mikä täytyy olla tiedossa, on rinnanympärys mitta. Se mitataan suoraan rinnan päältä korkeimmasta kohdasta. Mittanauhaa tulee pitää löysästi, ettei tule tehtyä liian tiukkaa mittausta. Tällöin jolloin tulos on väärä ja näin ollen paita tulee olemaan liian pieni.

Toinen tärkeä mitta on kainalo-lantio-mitta, ellei ole tarkoituksena ostaa itselleen napapaitaa.

Kolmas tärkeä asia on paidan malli; t-paidan malli ja leikkaus vaikuttavat suuressa määrin paidan kokoon. Jos paita on niin sanottu suoramalli, voi huoletta valita mittausten jälkeen yhden koon pienemmän paidan, jotta paita istuisi hyvin. Slim fit -mallisessa paidassa puolestaan usein istuvuus on parempi jos ottaa yhden koon isomman kuin mittaustulos.

Hyvin suuririntaisten naisten kohdalla paidan kainalon ja lantion välisen mitan tärkeys kasvaa, jotta t-paita ei nousisi kiusallisesti vatsan kohdalta ylöspäin. Jos paidan kainalo-lantio- tai olka-lantio-mitta on kovin pieni kannattaa suuririntaisen naisen valita yksi tai kaksi kokoa isompi paita.

Miehet

Miehillä on yksi tärkeä mitta ja se on rinnanympärys mitta. Tämä määrittelee sen, minkä kokoinen t-paita tulee ostaa. Myös miehillä rinnanympärys mitta tulee mitata rinnan korkeimmasta kohtaa, löysällä otteella. Miesten mallistoon ja suosioon on noussut slim fit -malli, mutta miesten paidoissa t-paidan mallilla ei ole suurta vaikutusta kokoon.

Mittatulokset ja mieltymykset

T-paidan valintaa vaikuttaa paljon myös oma mieltymys, mutta mittaukset antavan suunnan sille minkä kokoinen t-paidan tulisi olla. Jos viihdyt paremmin löysissä vaatteissa, kannattaa valita mittatuloksesta isompi koko ja jos taas viihdyt tiukoissa t-paidoissa valitse mittatulosta pienempi koko. Toisinaan oma mittatulos saattaa jäädä kahden koon väliin, tällöin pätee sama ajatus, että millaisessa vaatteessa viihtyy löysässä vai tiukassa. Muista myös huomioida onko kyseessä slim fit vai suora malli. Rohkeutta, oikea koko löytyy varmasti!