T-paidan ostaminen ja valitseminen voi toisinaan olla hyvinkin hankalaa. Paitaa olisi hyvä sovittaa päälleen, ennen ostamista. Usein se ei kuitenkaan ole mahdollista. Ostoksia tehdään nykyisin paljon internetin verkkokaupoissa, johtuen kiireestä tai vain yksinkertaisesti siitä että sopivaa kauppaa ei kodin läheltä löydy. Suuremmissa kaupungeissa on kyllä hyviä kivijalkakauppoja, mutta pienemmillä paikkakunnilla valikoimaa ei ole kovin paljon. Tällöin moni turvautuu verkkokauppojen monipuolisiin valikoimiin.

Verkkokaupat ovat helppo ja nopea tapa hankkia uusia vaatteita. Huono puoli on juuri se, että asiakas joutuu tilaamaan vaatteita, esimerkiksi t-paidan, jonka hän olettaa sopivan itselleen. Vaate voi kuitenkin osoittautua liian suureksi tai vastaavasti liian pieneksi ja vaate pitää palauttaa tai vaihtaa. Jos pieni odottelu tai ylimääräinen vaiva ei haittaa, niin tämä on ihan hyvä tapa hankkia vaatteita. Joskus kuitenkin asiakas haluaa tuotteen saman tien ja haluaa varmistua, että tuote on hänelle sopiva. Tällöin on syytä pistäytyä jossakin kivijalkakaupassa.

T-paitaa valittaessa on syytä ottaa huomioon muutamia tärkeitä asioita. Monesti kokoluokat riippuvat t-paidan valmistajasta. Jollakin valmistajalla esimerkiksi L-koko voi olla saman kokoinen kuin jonkin toisen valmistajan M-koko. Joten jos joltain valmistajalta on löytynyt sopiva paita L-kokoisena, niin jonkin toisen valmistajan vastaava koko ei välttämättä olekaan sopiva. Paitaa olisi aina hyvä päästä sovittamaan päälleen ennen ostamista.

Oma ruumiinrakenne vaikuttaa paljon paidan koon valintaan. Jos olet pitkä, mutta hoikka, niin välttämättä mitään todella suurta kokoa ei kannata valita, koska se todennäköisesti roikkuu hartioista. Jos taas olet lyhyt, mutta harteikas niin pieni koko ei varmasti ole sinulle sopiva. Sen sijaan saatat tarvita isomman koon, kuin mitä pelkän oman pituutesi perusteella saattaisit valita.

Lisäksi useissa paidoissa kaula-aukko on mitoitettu eri tavalla. Jotkut valmistajat tekevät aukosta todella tiukan, jotta paita istuisi mahdollisimman vartalonmyötäisesti. Tämä voi olla hyvän näköinen, mikäli paidan materiaali on jotain joustavaa, eikä pelkkää puuvillaa. Jos paita on ihan normaali puuvillasta valmistettu t-paita, on tärkeää kiinnittää huomiota kaula-aukon kokoon. Varsinkin jos harrastat vaikkapa kuntosalilla käyntiä ja niska ja hartian seutu ovat rotevat, saatat tarvita paidan, jossa kaula-aukko on sopivan löysä.