Tärkeintä on oikea koko

Naiset ovat tunnetusti tarkkoja vaatetuksestaan. Sen pohtimiseen käytetään paljon aikaa ja vaivaa. Ainakin mikäli käytettyä aikaa ja vaivaa vertaa miesten vastaavaan. Miehille vaatteiden ostaminen onkin usein tehty helpoksi. Värejä on vähemmän ja mallit muistuttavat paljolti toisiaan. Monen miehen tapana vaateostosten suhteen onkin vain kävellä kauppaan ja noukkia hyllystä jotain miellyttävää.

Mutta vaikka miesten vaatetus onkin usein harvemmasta puusta veistettyä kuin naisilla, on siinäkin omat tapansa. Nykyisin on jopa mahdollisuus löytää hieman värikartan eri ääripäitä vaatehyllyiltä. Tärkeintä kuitenkin on – kuten naisillakin – oikea koko. Tämä on myös asia joka ei läheskään kaikilla miehillä ole hallussa. Ja mikäli paikalla ei ole myyjää tai muuta auttavaa apulaista, saattaa tarkempi istuvuuden pohtiminen jäädä kokonaan tekemättä.

Kauluspaitojen koko-ongelmat

Monet miehet välttelevät kauluspaitoja. Yksi syy tähän saattaa olla se, etteivät he ole onnistuneet löytämään sopivan kokoista paitaa itselleen. Tällöin paita tuntuu epämukavalta. Kuitenkin kauluspaita on mitä oivin vaate, kun vain löytää itselleen oikeanlaisen. Yleensä sen avulla on mahdollista saada myös parempaa huomiota vaikkapa vastakkaiselta sukupuolelta, kuin vain tavalliseen collegeen pukeutumalla.

Jos paita siis kiristää, pitäisikö siirtyä löysempään malliin? – Voi eihän toki. Ei ainakaan liian löysään. Miten siis päästä alkuun? Ensimmäinen ohje kuuluu: pysy klassikoissa, kuten valkoisessa värissä. Toinen sääntö: varmista oikea hihanpituus. Tämä tarkoittaa että takkia pidettäessä hihan suu näkyy vähän, muttei paljon. Kauluksista varmin valinta on suora peruskaulus. Siihen sopii myös kapea perussolmio, mikäli sellaista sattuu joskus tarvitsemaan. Kolmantena ohjeena on käden nostaminen. Hyvin istuva paita ei mene paikoiltaan vaikka nostaisit laukkua ylähyllyltä

T-paita – helppo perusvaate

Entä sitten t-paita, tuo miesten pukeutumisen ajaton suosikki etenkin Suomessa? Tämä paita on siitäkin kätevä, ettei sen kanssa tarvitse liiemmin kokoasioista huolehti. Jos paita sopii, se sopii. Jokainen voi valita itselleen sopivan kaula-aukon koon ja pituuden. Erityistä eksperttiä ei avuksi tarvita. Mutta millainen paita? Kuvallinen vai kuvaton? Mikä väri? Varminta on ostaa kuvaton ja logoton paita, musta tai harmaa tai sinivalkoraidallinen. Näillä ei voi koskaan mennä vikaan.