Seisot vaatekaappisi edessä tuijottaen ylipursuavaa vaatemäärää ja silti tuntuu, että ei ole mitään päälle laitettavaa. Tuntuuko tunne tutulta? Sen sijaan, että ryntää vaateostoksille, voisi miettiä: mitäpä, jos muuttaisin ostoskäytöstäni ja alkaisin lainata arkivaatteita.

Se on mahdollista, sillä on jo ihmisiä jotka lainaavat arkivaatteitaan, toiset kahden viikon välein, jotkut enemmän vaihtelua haluavat viikon välein. Tämä säästää rahaa ja hermoja, sillä näin sinulla voi olla aina jotain “uutta” vaatekaapissasi.

Vaatteiden vuokraus

Puhuttaessa vaatteiden vuokrauksesta monilla tulee mieleen juhlavaatteet. Juhlavaatteet ja naamiaisasut ovatkin olleet jo kauan vuorkausmarkkinoilla, mutta nyt jalan sijaa ottaa myös ihan tavallisten arkivaatteiden vuokraus.

Monet haluavat kulkea muodin mukana, mutta valitettavasti ja onneksi muoti muuttuu jatkuvasti ja muodin mukana pysyminen vaatii kukkarolta ja säilytystiloilta paljon. Tähän ongelmaan on nyt ratkaisu, arkivaatevuokraus jonka avulla voit pukeutua muotiin joka päivä vaikka muoti muuttuisikin, eikä tarvitse pohtia mitä teet vaatteelle joka on jo poistunut muodista. Samalla säästät rahaa vuokraamalla vaatteen kuin ostamalla sen omaksi.

Juhlavaatteet

Juhlavaatteita on vuokrattu jo pidemmän aikaa ja erityisesti miehet vuokraavat pukuja juhlaan, sillä vuokraus varmistaa, että puku on siisti ja sopiva. Myös naiset helpommin vuokraavat iltapukunsa, sillä näin on varaa vaihtaa asua joka juhlaan. Puvun vuokraus myös helpottaa säilytystilan puuttuessa ja usein vuokran hintaan kuuluu vaatteen pesukin.

Vaatelainaamo Vaatepuu

Mistä arkivaatteita sitten voi lainata, ainakin Vaatelainaamo Vaatepuu lainaa kotimaisten suunnittelijoiden laadukkaita vaatteita ja valikoimassa heillä on noin 3000 vaatetta tällä hetkellä. Asenteet vaatteita kohtaan ovat muuttuneet ja enää ei haluta kahmia vaatteita vaan pyritään saamaan muutamia laadukkaita käyttökelpoisia vaatteita. Vielä muutama vuosi taaksepäin arkivaatteiden lainaaminen tuntui ajatuksena kummalliselta, mutta nyt se on täysin luonnollista ja arkipäivään kuuluvaa.

Ystävät koolle

Säästöajatuksena kaveriporukassa voisi ajatella ostaa “yhteiset” vaatteet ja käyttää niitä vuorotellen ja lainailla ristiin rastiin kellä tarvetta juuri kyseiselle vaatteelle. Ja pienenä lisätulona itselle jos vaatekaapista löytyy paljon vaatteita voi omia vaatteita vuokrata muille ihmisille, näin saa itselleen lisärahaa ja vaatekaappiin lisätilaa.